Participatie Project

Het Participatie Project is een project dat we met hulp van de gemeente Zwolle kunnen uitvoeren. Deelnemers van dit project kenmerken zich door een relatief lage sociaal economische status en worden gekoppeld aan een coach.

De coach is een vrijwilliger bij een van de sportverenigingen met een sociale achtergrond en werkervaring in deze sector. Op deze manier worden vrijwilligers op Sportpark Marslanden op een andere manier ingezet, waarbij ze gebruik kunnen maken van hun kennis en ervaring die ze ook in hun dagelijkse werk gebruiken.

maatschappelijk werk zwolleMet behulp van de coach worden de deelnemers begeleid naar een sportvereniging, waar zij wekelijks klussen en verschillende werkzaamheden uitvoeren ten behoeve van de vereniging. In ruil voor hun werkzaamheden mogen de deelnemers sporten op Sportpark Marslanden. Win-win! Een voorbeeld van één van de taken die met behulp van het Participatie project is uitgevoerd is het opknappen van de dug-outs bij het handbalveld (zie foto’s).

Interesse om zelf deel te nemen aan ons Participatie Project, of ken je mensen die hier baat bij zouden hebben? Neem vandaag nog contact met ons op en we zitten graag om tafel.