Koersbal

Voor alle 55-plussers die van een gezellig balspelletje houden, of nét even iets anders willen dan jeu de boules, raden wij Koersbal aan. Op ons sportpark bevind zich Koersbalclub Marslanden, een laagdrempelige sportclub met gezellige mensen die maar wat graag van dit balspel houden.

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boule”. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van ”Meer bewegen voor Ouderen” steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is , net als bij “jeu de boules ” om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is.  Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Aansluiten bij ‘n spelletje koersbal, of aansluiten bij Koersbalclub Marslanden? Neem contact met ons op en we verbinden je met de juiste mensen.