Train-de-Trainer Traject

Bij een Train-de-Trainer traject worden leerlingen en studenten samengebracht om van en met elkaar te leren, voor een groter doel. Zo brachten wij leerlingen van het Thomas a Kempis College en studenten van Landstede Sport & Bewegen bij elkaar, i.s.m. SportService Zwolle en natuurlijk de scholen zelf. Samen ontwikkelden we een nieuw praktisch lesprogramma voor leerlingen die het vak “Bewegen, Sport & Maatschappij” (BSM) volgden op het Thomas a Kempis college.

De studenten van Landstede Sport & Bewegen werden opgeleid door SportService Zwolle, Landstede Sport & Bewegen en Stichting Sportpark Marslanden tot zogeheten ‘Move-On begeleiders’. Vervolgens hebben deze Move-On begeleiders de leerlingen van het Thomas a Kempis college opgeleid in enkele maanden tot ‘Move-On Trainers’. Zodoende de naam Train-de-Trainer.

Tijdens de opleidingsperiode zijn de leerlingen van TAK ook daadwerkelijk in aanraking gekomen met verschillende doelgroepen. Het blijft dus niet alleen bij het theoretische gedeelte, maar er zijn daadwerkelijk doelgroepen begeleid zoals senioren, basisschoolkinderen, inburgeraars en jongeren. Daarnaast is het gehele Move-On Team ingezet tijdens het schoolvoetbaltoernooi bij SV Zwolle.

Tijdens de Koningsspelen op Sportpark Marslanden ronden de leerlingen van het Thomas a Kempis college (de Move-On Trainers dus) hun examen af, worden ze in het zonnetje gezet en zullen zij hun certificaat ontvangen. De insteek is dat het opgeleide Move-On Team inzetbaar is tijdens verschillende evenementen en sportdagen die plaatsvinden op Sportpark Marslanden.

Interesse in deze vorm van opleiden en trainen? Neem contact met ons op en we brengen graag groepen samen.