Jeugd & Vereniging

Stichting Sportpark Marslanden heeft een ontzettend groot aanbod aan sporten, bewegen, sportevenementen en sport-gerelateerde activiteiten voor jeugd in en om Zwolle. Van peuter tot puber. Het sport- en beweegaanbod varieert van een regulier sportaanbod tot aan maatwerk.

Regulier Sportaanbod
Het reguliere sportaanbod van Stichting Sportpark Marslanden betreft alle elf sportverenigingen die aanwezig zijn op het sportpark:

Bij deze sportverenigingen zijn alle leeftijden welkom. Er worden proeflessen en -trainingen aangeboden en daar waar nodig worden spelregels aangepast naar leeftijd i.v.m. veiligheid.

Dynamisch Sportaanbod
Het dynamische sportaanbod voor de jeugd betreft wisselende sport- en beweegactiviteiten. Deze vinden in, maar ook buiten het sportpark plaats. Denk aan de stadsactiviteit Verstoppertje Arena, kinderfeestjes, sportdag, sport clinics en het oriëntatieproject Beweeg&Ontdek. Daarnaast biedt Stichting Sportpark Marslanden ook stageplekken voor studenten van Landstede, de Calo (Hogeschool Windsheim), Bouwkunde (Windesheim), Greijdanus (Voortgezet Onderwijs) en Talentstad (Praktijkonderwijs).

Maatwerk
Naar wens worden er ook maatwerk sport- en beweegprojecten opgezet. Denk hierbij aan kinderen of jongeren met bijvoorbeeld ADHD, ADD, speciaal onderwijs of een oriëntatieproject op het gebied van sport en beweging. Ook leefstijladvies of het invoeren van een gezondheidsbeleid behoren tot de mogelijkheden.