2018-11-14 20:52:31ERROR [2] Creating default object from empty value line 3 in file /var/www/sportparkmarslanden.nl/public_html/alcindo/config.php 1232018-11-14 20:52:31ERROR [2] Creating default object from empty value line 335 in file /var/www/sportparkmarslanden.nl/public_html/alcindo/class/module_blokken_nieuws.php Nieuws - Sportpark Marslanden

Voorstellen nieuwe verenigingsmanager Sportpark Marslanden

Woensdag 15 januari 2014 - 10:57

Beste verenigingen en/of gebruikers van het sportpark,

Zoals u wellicht bekend, stopt Ian Mol in 2014 met zijn werkzaamheden als verenigingsmanager. In het nieuwe jaar mag ik de werkzaamheden van Ian overnemen. En daar heb ik bijzonder veel zin in. Graag wil ik me middels dit bericht, aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Robbert Bonsink. Ik ben 28 jaar en woonachtig in Zwolle. Hier ben ik gebleven na mijn studie aan de Calo, richting Sport & Beleid (Sportacademie aan Hogeschool Windesheim). Naast de uren die ik voor sportpark Marslanden ga werken, ben ik werkzaam voor de Gelderse Sport Federatie als projectcoördinator. Hier werk ik inmiddels 6 jaar. In de afgelopen jaren heb ik verschillende functies vervult. Zo ben ik begonnen als ‘sportbuurtwerker’. In deze functies was ik heel concreet bezig met het organiseren en aanbieden van naschoolse activiteiten voor kinderen van 5 tot 16 jaar. Zo stond ik iedere dag zelf in het trainingspak, om de jeugd meer in beweging te krijgen. Na een aantal jaren als sportbuurtwerker actief te zijn geweest, ben ik ook werkzaam geweest als jongerenwerker. Dit deed ik naast mijn sportbuurtwerk taken. Vanuit het jongerenwerk heb ik veel georganiseerd voor jongeren tussen de 14 en 22 jaar. Met deze ervaringen op zak, ben ik meer de coördinerende richting op gegaan. Hier ligt dan ook mijn ambitie.
Afgelopen 3 jaar ben ik projectcoördinator voor gemeenten geweest. Dit houdt in dat een gemeente vragen heeft over het sport- en beweeggedrag van haar inwoners. Deze vragen en/of problemen kunnen ze niet zelf oplossen en daar komt de Gelderse Sport Federatie om de hoek kijken. Mijn taak was het de vraag of het probleem van de gemeente op te lossen, door creatief te zijn en door samen te werken met lokale sportverenigingen, het jongerenwerk, scholen, kinderdagverblijven, maatschappelijk werk, centrum voor jeugd en gezin, de gemeente, huisartsen en ouders. 

Voor de Gelderse Sport Federatie ben ik werkzaam geweest in verschillende gemeentes. Zo ben ik momenteel werkzaam voor de gemeente Neder-Betuwe. Hier voer ik taken uit (zoals boven beschreven) voor allerlei doelgroepen die variëren van kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. Dit doe ik 3 dagen in de week. De andere 2 dagen zal ik werkzaam zijn voor Sportpark Marslanden als verenigingsmanager. Gelukkig zijn mijn werktijden en werkdagen erg flexibel in te delen, wat betekend dat ik zeker ook flexibel in de werkzaamheden voor Sportpark Marslanden zal zijn.

Naast dat ik erg veel plezier en voldoening haal uit het werken in de ‘sport’, ben ik de afgelopen jaren bezig geweest met het behalen van mijn Pabo diploma. Aan de Katholieke Pabo te Zwolle heb ik de deeltijd opleiding gevolgd. In januari 2014 zal ik deze studie afronden. Mijn ambitie ligt (nog) niet in het onderwijs, dat is ook de reden waarom ik graag in de sportwereld werkzaam wil zijn en heb gesolliciteerd op de functie van verenigingsmanager. Na de deeltijd studie kan ik mij volledig op het werk richten.

Voordat u denkt dat ik alleen maar werk en studeer, zal ik snel vertellen wat ik graag na het werk mag doen. Voetbal is de hobby die het meeste tijd in beslag neemt. Ik doe dit niet op een al te hoog niveau, lekker als recreant op het veld. Naast het voetballen mag ik graag hardlopen. Een aantal keer per jaar doe ik mee aan ‘obstacle runs’ en de halve marathon van Zwolle blijft iedere jaar een uitdaging. Een andere hobby van mij, die niet met sport te maken heeft, is fotograferen. Ik mag zo af en toe graag een foto maken van natuur of gebouwen.

Dit is in het kort wie ik ben en een klein stukje over mijn achtergrond en werkervaring. We zullen elkaar in de nabije toekomst vast snel ontmoeten. Ik hoop op een fijne samenwerking, waarin we veel voor elkaar kunnen betekenen en waarin we veel nieuwe ervaringen op kunnen doen en plannen omzetten in daden. 

Alvast fijne feestdagen gewenst en tot snel!

Met sportieve groet,

Robbert Bonsink